A Child Born

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 7 A Child Born One Liner Question and Answer

A Child Born One Liner Question and Answer
A Child Born One Liner Question and Answer

A Child Born One Liner Question and Answer

Q 1. The hospital was very uncooperative about-
Ans:- Breast-feeding

Q 2. Clearly, infant and mother mortality is greater in-
Ans:- Traditional births

Q 3. Married women do not become members of their new family until they have-
Ans:- Born a child

Q 4. Who are all assumed to be unjust and vindictive?
Ans:- Mothers-in-law

Q 5. That a woman could lose her own name and become known as the mother of her first-born, is regarded in the west as-
Ans:- Outrageous

Q 6. The superstition associated with acquiring new clothes and instruments for the baby before the birth is considered as-
Ans:- Bad luck

Q 7. Who is the author of the prose piece ‘A Child is Born?
Ans:- Germaine Greer

Q 8. ‘A Child Is Bom’is an extract from the author’s book named-
Ans:- Sex and Destiny: The Politics of Human Fertility

Q 9. Germaine Greer was born in-
Ans:- 1939

Q 10. Germaine Greer was born and educated in-
Ans:- Australia

Q 11. The author believes that socio-cultural practices are designed to suit the interest of-
Ans:- Males

Q 12. The present chapter explores the cultural peculiarities of the East and the West regarding the parent-child relationship and-
Ans:- Child-birth

Q 13. The hospital refused to believe that the pregnant woman was in-
Ans:- Second stage labor

Q 14. On the occasion, musical programme is given by—
Ans:- by the women and girls

Q 15. The ceremony is held—
Ans:- for both

Q 16. In Bangladesh, children are looked after by the—
Ans:- the whole family

Q 17. Who has written ‘A Child is Born’?
Ans:- G Greer

Q 18. During pregnancy the best place for the woman is—
Ans:- her mother’s house

Q 19. During pregnancy, a woman prefers her mother’s house because—
Ans:- she gets proper care there

Q 20. When the baby is born, it is an occasion of joy for—
Ans:- the whole family

Q 21. The naming ceremony is—
Ans:- lovely

Q 22. The naming ceremony is held when the baby is—
Ans:- seven days old

Q 23. New clothes are brought for—
Ans:- both

Q 24. In traditional births infant and mother, mortality is—
Ans:- greater

Q 25. In traditional society, a pregnant woman is primarily Supported by
Ans:- husband

Q 26. In traditional society, a woman loses her own name and is known as the mother of her firstborn child, but the West regards it as—
Ans:- outrageous

Q 27. Germaine Greer was born in—
Ans:- 1939

Q 28. Germaine Greer was educated in—
Ans:- Australia

Q 29. The traditional method of child-birth is accepted—
Ans:- culturally and collectively

Q 30. Germaine Greer has written the lesson—
Ans:- A Child is Born

Q 31. A …………….. woman has to observe various taboos, rituals, and customs.
Ans:- Pregnant

Q 32. Germaine Greer is an …………… writer.
Ans:- Australian

Q 33. Germaine Greer is a famous ………………… writer.
Ans:- feminist

Q 34. In Bangladesh, Rupthoka is a kind of—
Ans:- fairy tales

Q 35. Generally, a pregnant woman is sent to her ………….. home for childbirth.
Ans:- parents

Q 36. In the …………………… the husband-wife due enjoy more freedom and individuality.
Ans:- West

Q 37. ………….. woman visit her mother’s house during pregnancy.
Ans:- An Indian

Q 38. In ……………. children under the age of five or six are looked after by the whole family.
Ans:- Bangladesh

Q 39. Sylheti woman and her child are given a new dress on the ………. day of the birth.
Ans:- 7th

Q 40. ‘A Child Is Born’ is an extract from the author’s book named-
Ans:- Sex and Destiny: The Politics of Human Fertility

Q 41. Germaine Greer was born and educated in
Ans:- Australia

Q 42. Who is the author of the prose piece ‘A Child Is Born?
Ans:- Germaine Greer

Q 43. The hospital refused to believe that the pregnant woman was in
Ans:- second stage labor

Q 44. Germaine Greer was born in
Ans:- 1939

Q 45. The present chapter explores the cultural peculiarities of the East and the west regarding the parent-child relationship and-
Ans:- child-birth

Q 46. The author believes that socio-cultural practices are designed to suit the interest of
Ans:- males

Q 47. Married women do not become members of their hew family until they have
Ans:- born a child

Q 48. The hospital staff was very uncooperative about
Ans:- breast-feeding

Q 49. The superstition associated with acquiring new clothes and instruments for the baby before birth is considered as
Ans:- bad luck

Q 50. Who all are assumed to be unjust and vindictive?
Ans:- mothers-in-law

Q 51. That a woman could lose her own name and become known as the mother of her first-born, is regarded in the West as
Ans:- outrageous

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment