A Marriage Proposal

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 11 A Marriage Proposal One Liner Question and Answer

A Marriage Proposal One Liner Question and Answer
A Marriage Proposal One Liner Question and Answer

A Marriage Proposal One Liner Question and Answer

Q 1. Natalia is the daughter of-
Ans:- Chekhov

Q 2. How old is Natalia?
Ans:- Twenty-five

Q 3. ‘A Marriage Proposal’ presents characters who cause their own-
Ans:- Discomfort

Q 4. How did Choobokoov react when he comes to know that Lamov wants to marry Natalia?
Ans:- Happy

Q 5. Lomov thinks that his is a critical age because he is-
Ans:- Thirty-five years old

Q 6. Who has got a heart condition, with palpitations all the time?
Ans:- Lomov

Q 7. Who is the writer of the prose piece, ‘A Marriage Proposal’?
Ans:- Anton Chekhov

Q 8. Anton Chekhov was born in-
(B) 1860

Q 9. When did Anton Chekhov die ?
Ans:- 1904

Q 10. Mr Stepan Stepanovich Choobookov is a –
(B) Landowner

Q 11. The name of Lomov’s dog is—
(B) Guess

Q 12. The peasants used the land for—
Ans:- forty years

Q 13. “I’ II prove to you in court that they’re mine”, said—
Ans:- Lomov

Q 14. A person who acquires land in any way possible is called—
(B) land-grabber

Q 15. Lomov claims to have the memory of—
Ans:- an elephant

Q 16. When Lomov came to Choobookov, the latter-
(B) welcomed him

Q 17. Natalia is—
Ans:- a peace-loving

Q 18. Lomov proposed Natalia—
Ans:- None of these

Q 19. To come back to Natalia, Lomov—
(B) accepted

Q 20. Anton Chekhov was born in-
Ans:- 1860

Q 21. Anton Chekhov died in
(B) 1904

Q 22. Anton Chekhov was—
Ans:- a Russian

Q 23. Lomov wanted to—
Ans:- None of these

Q 24. To know Lomov’s desire, Mr Choobookov became—-
Ans:- happy

Q 25. ‘A Marriage Proposal’ is written by—
Ans:- Anton Chekhov

Q 26. Anton Chekhov has written the lesson—
(B) A Marriage Proposal

Q 27. Lomov’was the ……….. of Choobookov.
Ans:- neighbour

Q 28. …………. is the daughter of Choobookov.
Ans:- Natalia

Q 29. Natalia’s dog is named—
(B) Leap

Q 30. Lomov is years old.
Ans:- 35

Q 31. Lomov is a neighbour of—
Ans:- Choobookov

Q 32. Lomov has come to ask for a daughter. …………… hand in marriage.
(B) Natalia’s

Q 33. ‘A Marriage Proposal’ is active play.
Ans:- one

Q 34. says that he is having heart failure,
(B) Lomov

Q 35. Anton Chekhov was bora in
(B) 1860

Q 36. Lomov said that the ……….. meadows were his.
(B) ox

Q 37. Natalia is the daughter of
Ans:- Choobookov

Q 38. Who has got a heart condition, with palpitations all the time?
Ans:- Lomov

Q 39. ‘A Marriage Proposal’ presents characters who cause their own ‘
Ans:- discomfort

Q 40. Lomov is a ………. of the Stepanovnas.
Ans:- neighbour

Q 41. How did Chookov react when he comes to know that Lomov wants to marry Natalia?
Ans:- happy

Q 42. Lomov is a man of …………. temperament.
(B) nervous

Q 43. Lojnov thinks that he is a critical age because he is
Ans:- thirty-five years old

Q 44. The ownership of ………… meadows is disputed.
Ans:- ox

Q 45. When did Anton Chekhov die ?
Ans:- 1904

Q 46. Mr Stepan Stepanovich Choobookov is a/an
(B) Land Owner

Q 47. How old is Natalia?
Ans:- twenty-five

Q 48. Who is the writer of the prose piece, ‘A Marriage Proposal’?
Ans:- Anton Chekhov

Q 49. Anton Chekhov began his literary career by writing.
Ans:- comic sketches

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment