Adlestrop

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Poem 6 Adlestrop One Liner Question and Answer

Adlestrop One Liner Question and Answer
Adlestrop One Liner Question and Answer

Adlestrop One Liner Question and Answer

Q 1. The poem ‘Adlestrop’ is composed by
Ans:- Edward Thomas

Q 2. Edward Thomas was born in
Ans:- London

Q 3. No one left and no one came is a famous quote from the poem
Ans:- Adlestrop

Q 4. Edward Thomas died in
Ans:- 1917

Q 5. Oxfordshire and Gloucestershire are situated in
Ans:- England

Q 6. The train reached Adlestrop in the month of
Ans:- June

Q 7. Blackbird is a
Ans:- singing bird

Q 8. What was the time when the poet reached Adlestrop?
Ans:- afternoon

Q 9. Adlestrop is a
Ans:- railway station

Q 10. What was the time when the poet reached Adlestrop?
Ans:- afternoon

Q 11. ‘No one left and no one came’ is a famous quote from the poem—
Ans:- Adlestrop

Q 12. Edward Thomas’s poem were published—
Ans:- after his death

Q 13. Edward Thomas was born in —
Ans:- 1878

Q 14. Edward Thomas was died in—
Ans:- 1917

Q 15. The train stopped there —
Ans:- in afternoon

Q 16. The express train stopped at a lonely station —
Ans:- Adlestrop

Q 17. Oxfordshire and Gloucestershire are situated in—
Ans:- England

Q 18. Who wrote the poem’Adlestrop’?
Ans:- Edward Thomas

Q 19. ‘Adlestrop’ is a poem written by –
Ans:- Edward Thomas

Q 20. Edward Thomas has written the poem-
Ans:- Adlestrop

Q 21. Edward Thomas was born in-
Ans:- London

Q 22. The poem ‘Adlestrop’ is the description of a-
Ans:- train

Q 23. Adlestrop is-
Ans:- railway station

Q 24. In the poem, ‘Adlestrop’ the poet describes the activities of-
Ans:- nature

Q 25. Edward Thomas was traveling by train in the month of-
Ans:- June

Q 26. ‘And for the minute a blackbird sang’ is a line taken from the poem-
Ans:- Adlestrop

Q 27. The poet, Edward Thomas was traveling by-
Ans:- an express train

Q 28. When Edward Thomas reached the Adlestrop station, he found the station-
Ans:- empty

Q 29. ‘Adlestrop’ is a ………
Ans:- poem

Q 30. ‘Adlestrop’ is written by —
Ans:- Edward Thomas

Q 31. The ………… was surrounded around the blackbird.
Ans:- mist

Q 32. ‘Farther and farther, all the birds of Oxfordshire and Gloucestershire’ These lines are from……….
Ans:- Adlestrop

Q 33. The express train stopped at a lonely station ………….
Ans:- Adlestrop

Q 34. The train stopped there …………….
Ans:- in afternoon

Q 35. ………….. comes in the memory of Adlestrop.
Ans:- Adlestrop

Q 36. All the birds started ……………
Ans:- singing

Q 37. Edward Thomas was born in …………….
Ans:- 1878

Q 38. Edward Thomas died in ……………
Ans:- 1917

Q 39. Edward Thomas’s poems were published ……….
Ans:- after his death

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment