An Epitaph

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 5 An Epitaph One Liner Question and Answer

An Epitaph One Liner Question and Answer
An Epitaph One Liner Question and Answer

An Epitaph One Liner Question and Answer

Q 1. An Epitaph is a-
Ans:- Poetry

Q 2. Walter de la Mare is famous as a-
Ans:- Children’s Poet

Q 3. An Epitaph is written by-
Ans:- Walter De La Mare

Q 4. However rare, beauty-
Ans:- Vanishes

Q 5. Walter De La Mare died in-
Ans:- 1956

Q 6. Queen Elizabeth II honored him with the ‘Order of Merit’ in-
Ans:- 1953

Q 7. Walter De La Mare was born in-
Ans:- 1873

Q 8. The poet expresses his sad feeling for a-
Ans:- Lady

Q 9. ‘An Epitaph’ deals with a beautiful—
Ans:- lady

Q 10. The lady mentioned in the poem, ‘An Epitaph’ belonged to—
Ans:- the West Country

Q 11. The poetic device, which is used in the poem, ‘An Epitaph’ is—
Ans:- ambiguity

Q 15. The term ‘crumble’ used in the poem, ‘An Epitaph’ means to —
Ans:- die

Q 16. The tone of the poem, ‘An Epitaph’ means to —
Ans:- melancholy

Q 17. Who has composed the poem,’ An Epitaph’?
Ans:- Walter de la Mare

Q 18. Walter de la Mare belonged to ………….. century. Ans:- 20th

Q 19. Walter de la Mare received the ‘Order of Merit’ with Queen Elizabeth-II in –
Ans:- 1953

Q 20. Walter de la Mare was—
Ans:- a poet, a novelist, a short story writer

Q 21. Walter de la Mare shows fresh interest in themes. Ans:- old

Q 22. Walter de la Mare has written the poem —
Ans:- An Epitaph

Q 23. Walter de la Mare Knew a who is now dead. Ans:- lady

Q 24. The poet feels that after his death nobody will ……….. her. Ans:- remember

Q 25. The poet thinks that is not everlasting. Ans:- beauty

Q 26. The lady, who is dead, lies in the —
Ans:- grave

Q 27. ‘Light of step and heart was she’ is taken from—
Ans:- An Epitaph

Q 28. ‘And when I crumble, who will remember’ is written by—
Ans:- Walter de la Mare

Q 29. An Epitaph is written by-
Ans:- Walter de la Mare

Q 30. The poet expresses his sad feeling for a-
Ans:- Lady

Q 31. Walter de la Mare died in-
Ans:- 1873

Q 32. ‘An Epitaph’ is a-
Ans:- Poetry

Q 33. Walter de la Mare is famous as a-
Ans:- Children’s poet

Q 34. Walter de la Mare die in-
Ans:- 1856

Q 35. However rare, beauty-
Ans:- Vanishes

Q 36. Queen Elizabeth II honored Mare with the ‘Order of Merit’ in-
Ans:- 1953

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment