David Copperfield

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers David Copperfield One Liner Question and Answer

David Copperfield One Liner Question and Answer
David Copperfield One Liner Question and Answer

David Copperfield One Liner Question and Answer

Q 1. ‘David Copperfield’ has been written by
Ans:- Charles Dickens

Q 2. Why does David go to Yarmouth?
Ans:- To visit Peggotty’s family

Q 3. What happens while David is in Yarmouth with Peggotty?
Ans:- His mother marries Mr. Murdstone

Q 4. What kind of stepfather is Mr. Murdstone
Ans:- Strict

Q 5. David endured all sufferings at Salem house because of his friendship with two boys
Ans:- Tommy and Steerforth

Q 6. David’s school education ended with
Ans:- the death of his mother

Q 7. David Copperfield is the ………… novel by Charles Dickens
Ans:- eight

Q 8. David Copperfield was published in
Ans:- 1850

Q 9. David Copperfield was born in
Ans:- Blunderstone

Q 10. His (David) mother marries Edward Murdstone when he was
Ans:- Seven years old

Q 11. was Murdstone’s
Ans:- sister

Q 12. David was married to
Ans:- Dora Spenlow

Q 13. David lived a happy conjugal (married) life with
Ans:- Agnes

Q 14. Clara Copperfield was David’s
Ans:- mother

Q 15. Who was the faithful servant of the Copperfield family?
Ans:- Clara Peggotty

Q 16. Mr. Barkis was the husband of
Ans:- Peggotty

Q 17. Emily was a childhood friend of
Ans:- David

Q 18. John Dickens was the father of
Ans:- Charles Dickens

Q 19. Wilkins Micawber was a friend of
Ans:- David Copperfield

Q 20. Emma Micawber was the wife of
Ans:- Wilkins Micawber

Q 21. Mr. Wickfield was the father of
Ans:- Agnes Wickfield

Q 22. “Loving heart was better and stronger than wisdom” is a famous quote from chapter …….. of David Copperfield.
Ans:- 9 th

Q 23. Charles Dickens was born on
Ans:- Feb 7, 1812

Q 24. “A man must take the fat with the lean” is a famous quote from
Ans:- David Copperfield

Q 25. “Trifles make the sum of life” is quoted in the
Ans:- Chapter 53

Q 26. “The labor is so pleasant,” said Agnes, “that it is scarcely grateful in me to call it by that name” is quoted in
Ans:- Chapter 60

Q 27. Agnes is David’s wife
Ans:- second

Q 28. How long after his father’s death is David born
Ans:- six months

Q 29. What about David’s birth offends his great aunt, Miss Betsy Trotwood
Ans:- The fact that he is not a girl

Q 30. Who begins to court David’s mother?
Ans:- Mr. Murdstone

Q 31. What does Peggotty object to?
Ans:- Mr. Murdstone courting David’s mother

Q 32. David was sent to work for long hours in …….. of Murdstone and Granby:
Ans:- Warehouse

Q 33. After leaving warehouse job, David went to live with his great aunt Betsy Trotwood’s who live in
Ans:- Dover

Q 34. David was very happy when Betsy Trotwood decided to send him to a good school in :
Ans:- Canterbury

Q 35. During his school days, David live with Betsy’s lawyer
Ans:- Mr. Wickfield

Q 36. At Mr. Wickfield’s house, David met ………….. who was Mr. Wickfield’s clerk
Ans:- Uriah Heep

Q 37. Mr. Creakle was :
Ans:- a ruthless headmaster

Q 38. C. Peggotty was married to
Ans:- Mr. Barkis

Q 39. Betsey Trotwood was David’s
Ans:- aunt

Q 40. Uriah Heep was sent to jail for attempting to defend the
Ans:- Bank of England

Q 41. Doctor Strong was David’s
Ans:- teacher

Q 42. Mr. Barkis bequeaths to his wife an astronomical sum of
Ans:- £3000

Q 43. Who is the main antagonist of the first half of the novel?
Ans:- Edward Murdstone

Q 44. Edward Murdstone was the stepfather of
Ans:- David

Q 45. Uriah Heep is the clerk of …………….
Ans:- Mr. Wickfield

Q 46. Clara Peggotty was a ……………. in the house of David Copperfield.
Ans:- servant

Q 47. How many novels did Charles Dickens wrote
Ans:- 15

Q 48. Which novel of Charles Dickens is based on his real-life story
Ans:- David Copperfield

Q 49. Jane Murdstone was the confidential friend of
Ans:- Dora Spenlow

Q 50. Daniel Peggotty was a
Ans:- Fisherman

Q 51. Who is the main antagonist of the novel’s second half
Ans:- Uriah Heep

Q 52. Uriah Heep nurtures a deep hatred for
Ans:- David Copperfield

Q 53. Francis spenlow was the father of
Ans:- Dora spenlow

Q 54. Who was a poor teacher at Salem House?
Ans:- Mr. Mell

Q 55. Mr. Sharp was the chief teacher of
Ans:- Salem House

Q 56. Who said, “It is only my child-wife”?
Ans:- David

Q 57. Why does David go to Yarmouth?
Ans:- to visit Peggotty’s family

Q 58. What kind of step-father is Mr. Vlurdstone?
Ans:- strict

Q 59. David Copperfield was born in –
Ans:- Blunderstone

Q 60. Jane was Murdstone’s –
Ans:- Sister

Q 61. Mr. Creakle was –
Ans:- a painter

Q 62. Peggotty was married to —
Ans:- Mr. Micawber

Q 63. David lived a happy conjugal life with—
Ans:- B. Trotwood

Q 64. Who was the faithful servant of the Copperfield family?
Ans:- Clara Peggotty

Q 65. Who is the main antagonist of the first half of the novel?
Ans:- Edward Murdstone

Q 66. Jane Murdstone was the confidential friend of—
Ans:- Dora spenlow

Q 67. Daniel Peggotty was a —
Ans:- fisherman

Q 68. Emily was a childhood friend of—
Ans:- David

Q 69. Mr. Micawber was a friend of—
Ans:- David-Copperfield

Q 70. Who is the main antagonist of the novel’s half?
Ans:- Uriah Heep

Q 71. Who was a poor teacher at Salem House?
Ans:- Mr. Melt

Q 72. “A man must take the fat with the lean” is a famous quote from—
Ans:- David Copperfield

Q 73. ‘David Copperfield’ is a novel about ……….. psychology.
Ans:- child

Q 74. Which novel of Charles Dickens is based on his real-life story—
Ans:- David Copperfield

Q 75. Agnes is David’s ………… wife.
Ans:- second

Q 76. How many novels Charles Dickens wrote? –
Ans:- 15

Q 77. David Copperfield was published in —
Ans:- 1850

Q 78. David Copperfield was published in –
Ans:- 1850

Q 79. The family doctor of Copperfield’s family—
Ans:- Mr. Chillip

Q 80. Who was David’s early nurse?
Ans:- Clara Peggotty

Q 81. David revolted against-
Ans:- Mr. Murdstone

Q 82. Clara Peggottv’s nephew was —
Ans:- Tommy

Q 83. Who was the employee of a wine factory?
Ans:- Mr. Creakle

Q 84. Who begins to court David’s mother?
Ans:- Mr. Micawber

Q 85. Dr. Strong was David’s
Ans:- teacher
Ans:- friend
Ans:- uncle
Ans:- None of these

Q 86. John Dickens was the father of—
Ans:- Charles Dickens

Q 87. Emma Micawber was the wife of—.
Ans:- Wilkins Micawber

Q 88. David Copperfield’s aunt is –
Ans:- Betsey Trotwood

Q 89. Mr. Wickfield suffers from —
Ans:- Alcoholism

Q 90. What is the name of David’s house?
Ans:- Blundstone Robbery

Q 91. David Copperfield is a novel written by-
Ans:- Charles Dickens

Q 92. Charles Dickens has written the novel-
Ans:- David Copperfield

Q 93. Who is the hero of the novel David Copperfield’?
Ans:- David Copperfield

Q 94. Who is the villain of the novel David Copperfield’?
Ans:- Uriah Heep

Q 95. Mr. Murdstone is the step-father of-
Ans:- David Copperfield

Q 96. Mr. Murdstone is the of David.
Ans:- step-father

Q 97. Uriah Heep is the clerk of-
Ans:- Mr. Wickfield

Q 98. David endured all suffering at Salem House because of his friendship with two boys
Ans:- Tommy and Steerforth

Q 99. David’s school education ended with the—
Ans:- the death of his mother

Q 100. Mr. Micawber is a
Ans:- businessman

Q 101. Miss Clara Peggotty is the servant of—
Ans:- David

Q 102. Barkis is the husband of-
Ans:- Clara Peggotty

Q 103. Agnes is the daughter of-

Q 104. Agnes is the second wife of-
Ans:- David

Q 105. Dora is the daughter of-
Ans:- Mr.spenlow

Q 106. Dora is the first wife of-

Q 107. Miss Lane Murdstone is the sister of-

Q 108. Mr. Dick is the secretary of-
Ans:- Miss Trotwood

Q 109. Mrs. Copperfield is the mother of-

Q 110. Tommy is a sincere friend of-

Q 111. David was sent to work for long hours …………….. of Murdstone and Granby.
Ans:- warehouse

Q 112. After leaving warehouse-job, David went to live with his great aunt Betsy Trotwood who lived in—
Ans:- Dover

Q 113. David was very happy when Besty decided to send him to a good school in-

Q 114. David was tortured by
Ans:- Both of them

Q 115. Besty Trotwood is the aunt of –
Ans:- David

Q 116. During his school days, David liked with Besty’slawyer-
Ans:- Mr. Wickfield

Q 117. At Mr. Wickfield’s house, David met-who was Mr. Wickfield’s clerk.
Ans:- Uriah Heep

Q 118. David was born after his father’s death.
Ans:- six months

Q 119. David was brought up by-
Ans:- Miss Clara Peggotty

Q 120. David was born after the death of his-
Ans:- father

Q 121. David was the nephew of-
Ans:- Betsy Trotwood

Q 122. David was the husband of-
Ans:- Both of them

Q 123. Mr. Murdstone was a very-
Ans:- a cruel man

Q 124. All Salem House David was tortured by-
Ans:- Mr. crackle

Q 125. Who was arrested and put into prison?
Ans:- Mr. Micawber

Q 126. Who was a black-hearted man and he betrayed everyone?
Ans:- Uriah Heep

Q 127. After the death of Dora David married with—
Ans:- Agnes

Q 128. Who is the main culprit of the novel ‘David Copperfield’?
Ans:- Uriah Heep

Q 129. David’s sufferings started when his mother married-
Ans:- Mr. Murdstone

Q 130. Stepfather of David Copperfield ……………….
Ans:- Mr. Murdstone

Q 131. David Copperfield’s mother was ……………….
Ans:- Mrs. Clara Copperfield

Q 132. Clara Peggotty was the ………………. Copperfield.
Ans:- hard-working servant

Q 133. The family doctor of Copperfield’s family
Ans:- Mr. Chillip

Q 134. Who has written David Copperfield 1
Ans:- Charles Dickens

Q 135. The owner of the school-Salem House
Ans:- Mr. Creakle

Q 136. Dora Spenlow was the…
Ans:- beloved

Q 137. Uriah Heep is the black-hearted, mischievous clerk of …………………
Ans:- Mr. Wickfield

Q 138. David’s second wife was ……………
Ans:- Agnes

Q 139. Miss Betsey Trotwood was David’s …………….
Ans:- father’s aunt

Q 140. ………….. is the most comic figure in the novel.
Ans:- Mr. Micawber

Q 141. …………….. is the manager of the firm of Murdstone and Granby.
Ans:- Mr. Quinion

Q 142. David revolted against …………….
Ans:- Mr. Murdstone

Q 143. …………. drives a cart.
Ans:- Mr. Barkis

Q 144. …………… was the employee of a wine factory.
Ans:- Mr. Micawber

Q 145. Charming lady, the daughter of Mr. Spenlow …………….
Ans:- Dora

Q 146. Clara Peggoty’s nephew was ……………
Ans:- Ham

Q 147. David’s old classmate, whose father was a lawyer.
Ans:- Lawler

Q 148. Solely responsible for the turning fortunes in David’s life ………….
Ans:- Miss Betsey Trotwood

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

1 thought on “David Copperfield”

Leave a Comment