Echo

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Poem 2 Echo One Liner Question and Answer

Echo One Liner Question and Answer
Echo One Liner Question and Answer

Echo One Liner Question and Answer

Q 1. Walter De La Mare has written the poem
Ans:- Echo

Q 2. ‘Echo’ has been written by
Ans:- Walter De La Mare

Q 3. ‘Eyes in the green’ suggest
Ans:- Mysterious creatures

Q 4. Who got baffled by the echo
Ans:- the birds

Q 5. Tears appear in the poet’s eyes due to his
Ans:- helplessness

Q 6. Walter de la Mare is famous as a …………
Ans:- children’s poet

Q 7. ‘Who called? I said and the word through the whispering glades’ is an excerpt of the poem:
Ans:- Echo

Q 8. Where was Walter De La Mare born?
Ans:- Kent

Q 9. Walter De La Mare took birth in
Ans:- 1873

Q 10. ‘Poet of Children’ is synonymous with
Ans:- Walter De La Mare

Q 11. Whispering glades refers to
Ans:- forest

Q 12. ‘Echo’ is a
Ans:- poem

Q 13. Walter de la Mare was born in —
Ans:- 1873

Q 14. Where was Walter de la Mare born?
Ans:- Kent

Q 15. Whispering glades refers to —
Ans:- forest

Q 16. ‘Eyes in the green’ suggest—
Ans:- mysterious creatures

Q 17. What hissed on the sun?
Ans:- leafy boughs

Q 18. The poet became… at last, in the poem, Echo?
Ans:- desperate

Q 19. In the silence, ‘Who cares? Who cares …………. to and fro.
Ans:- whispered

Q 20. What echoed for the mockery’s sake?
Ans:- voices

Q 21. Who talks about ‘the leaf boughts’?
Ans:- Walter de la Mare

Q 22. Who wrote the poem ‘Echo’?
Ans:- Walter de la Mare

Q 23. The poet beards ……….. while passing through.
Ans:- sounds

Q 24. The poem ‘Echo’ is written by-
Ans:- Walter de la Mare

Q 25. Walter de la Mare has written the poem-
Ans:- Echo

Q 26. Walter de la Mare is famous as a-
Ans:- children’s poet

Q 27. ‘The dark air carried my cry’ is a line taken from the poem-
Ans:- Echo

Q 28. Walter de la Mare was walking in a-
Ans:- forest

Q 29. ‘Who called? I said and the word through the whispering glades’ is an extract of the poem—
Ans:- Echo

Q 30. Who has written ‘Echo’
Ans:- Walter de la Mare

Q 31. ‘Echo’ is a
Ans:- poem

Q 32. Baffled with the echo sound ……………
Ans:- birds

Q 33. What hissed on the sun?
Ans:- leafy boughs

Q 34. The poet became …………. at last, in the poem, Echo?
Ans:- desperate

Q 35. What echoed for the maker’s sake?
Ans:- voices

Q 36. The ………….. bawled with tears.
Ans:- the narrator

Q 37. The ………….. words went on through the whispering glades and baffled the birds.
Ans:- narrator’s

Q 38. In the silence, ‘Who cares,? Who cares’……….. to and fro.
Ans:- wailed

Q 39. Walter de la Mare was born in
Ans:- 1873

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment