Everyone Sang

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Poem 5 Everyone Sang One Liner Question and Answer

Everyone Sang One Liner Question and Answer
Everyone Sang One Liner Question and Answer

Everyone Sang One Liner Question and Answer

Q 1. Siegfried Sassoon has composed the poem
Ans:- Everyone Sang

Q 2. “Everyone Sang” has been composed after
Ans:- The first world war

Q 3. Siegfried Sassoon belongs to
Ans:- Britain

Q 4. ‘Everyone’ is referred to
Ans:- soldiers

Q 5. “Everyone suddenly burst out singing” refers to the poem
Ans:- Everyone Sang

Q 6. ‘An expression of release’ can be gauged in the poem
Ans:- Everyone Sang

Q 7. Siegfried Sessoon is known as
Ans:- war poet

Q 8. “And beauty came like the setting sun” is an excerpt of
Ans:- Everyone Sang

Q 9. ‘Everyone Sang’ is a …………. poem.
Ans:- war

Q 10. The end of 1st world war lead to
Ans:- happy moments

Q 11. The soldiers are compared to
Ans:- caged birds

Q 12. The poem ‘Everyone Sang’ has been composed after –
Ans:- the second world war

Q 13. ‘Everyone’ is referred to –
Ans:- soldiers

Q 14. “Everyone suddenly burst out singing” evict s to the poem—
Ans:- Everyone sang

Q 15. ‘And beauty came like the setting son’ has been taken from the poem—
Ans:- Everyone sang

Q 16. Seigfried Sassoon is known as a—
Ans:- war poet

Q 17. What lifted suddenly?
Ans:- everyone’s voice

Q 18. The prisoned birds behave ………… when set free.
Ans:- delightfully

Q 19. Seigfried Sassoon belongs to —
Ans:- Britain

Q 20. Who wrote the poem, everyone, Sang’?
Ans:- Seigfried Sassoon

Q 21. Seigfried Sassoon has written the poem –
Ans:- The Soldier

Q 22. ‘Everyone Sang’ Is a poem of –
Ans:- war

Q 23. In the poem ‘Everyone Sang’, the poet tins celebrated the end of-
Ans:- the first world war

Q 24. Who was defeated in the first world war and asked for an armistice?
Ans:- Germans

Q 25. The poet, Seigfried Sassoon took part in-
Ans:- the first world war

Q 26. In the poem ‘Everyone Sang’ the poet compares a solder to a-
Ans:- bird

Q 27. The poet, Siegfried Sassoon thinks of the beauty coming from-
Ans:- setting son

Q 28. The poem.’Everyone sang’ shows that war is always full of-
Ans:- horrors

Q 29. ‘As prisoned birds must find in freedom’ is a line taken from the poem-
Ans:- Everyone Sang

Q 30. ‘Everyone Sang’ is a………… poem.
Ans:- war

Q 31. ‘Everyone Sang’ is written by ………….
Ans:- Siegfriend Sassoon

Q 32. The song was …………
Ans:- wordless

Q 33. Like the ………… beauty came.
Ans:- the setting sun

Q 34. The prisoned birds behave when set free.
Ans:- delightfully

Q 35. What lifted suddenly?
Ans:- everyone’s voice

Q 36. ‘My heart was shaken with tears, and horror Drifted away ………. O; but everyone’ These lines are taken from …….
Ans:- Everyone Sang

Q 37. In war, the ………… felt themselves as captivated or prisoned birds.
Ans:- soldiers

Q 38. The poet’s heart was shaken with tears, and ………….
Ans:- horror

Q 39. Winging wildly across the …………….
Ans:- white

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment