Forgetting

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Chapter 5 Forgetting One Liner Question and Answer

Forgetting One Liner Question and Answer
Forgetting One Liner Question and Answer

Forgetting One Liner Question and Answer

Q 1. ‘Forgetting’ has been written by
Ans:- Robert Lynd

Q 2. Robert Lynd has described
Ans:- Forgetting

Q 3. Absent-mindedness is sometimes called
Ans:- virtue

Q 4. Remembering is not synonymous with
Ans:- great intelligence

Q 5. Devoid of good memory leads to
Ans:- acentric behaviour

Q 6. What is required for survival in any great modern city?
Ans:- efficient memory

Q 7. People forget things because ………….
Ans:- others make them forget

Q 8. The commonest form of forgetfulness is
Ans:- posting letters

Q 9. Forgetting is predominantly found in
Ans:- young age

Q 10. Who is supposed to be the most imaginative of men?
Ans:- Anglers

Q 11. The commonest of forgetfulness is —
Ans:- posting letters

Q 12. Most absent-minded are —
Ans:- poets

Q 13. ‘Citizens of dreamland’, who forget things in trains, are—
Ans:- sportsmen

Q 14. The writer is sure to forget in trains and taxis—
Ans:- walking sticks

Q 15. Absent-mindedness is sometimes called—
Ans:- virtue

Q 16. Who is likely to forget things most in trains?
Ans:- young ones

Q 17. What is required for survival in any great modern city?
Ans:- efficient memory

Q 18. Devoid of good memory leads to —
Ans:- eccentric behaviour

Q 19. wrote the piece ‘Forgetting’.
Ans:- Rubert lynd

Q 20. What is the commonest form of forgetfulness?
Ans:- posting letters

Q 21. “Forgetting” is written by –
Ans:- Robot Lynd

Q 22. Robert Lynd has written the essay-
Ans:- Forgetting

Q 23. People forget things because-
Ans:- it is then the habit

Q 24. Robert Lynd was born in-
Ans:- Ireland

Q 25. The author, Robert Lynd does not carry an umbrella with him, because-
Ans:- he fears that he may lose it

Q 26. Where has a list of articles lost by railway travellers been published?
Ans:- At a great Indian station

Q 27. According to the writer, the persons who have the worst memories, are-
Ans:- Statesman and sportsman

Q 28. ‘Forgetting is written by:
Ans:- Robert Lynd

Q 29. It is the ………… rather than the inefficiency of human memory that compels the author’s wonder.
Ans:- efficiency

Q 30. London station published …………….
Ans:- List of articles

Q 31. Commonest of forgetfulness in men ………….
Ans:- to post a letter

Q 32. Most absent-minded are ……………
Ans:- poets

Q 33. ‘Citizens of dreamland’, who forget things in trains ………….
Ans:- sportsmen

Q 34. Writer’s wonder regarding human memory …………….
Ans:- efficiency

Q 35. The writer is sure to forget in trains and taxis …………
Ans:- walking sticks

Q 36. Who are likely to forget things most in trains ………….
Ans:- young ones

Q 37. They say a man, who is a perfect remembering machine is seldom a man of the first ……………
Ans:- intelligence

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment