Good Manners

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Chapter 3 Good Manners One Liner Question and Answer

Good Manners One Liner Question and Answer
Good Manners One Liner Question and Answer

Good Manners One Liner Question and Answer

Q 1. ‘Good Manners’ by J.C. Hill has been adapted from
Ans:- An introduction to citizenship

Q 2. Good Manners is penned by
Ans:- J.C. Hill

Q 3. It is our responsibility to make ourselves
Ans:- understood

Q 4. “It takes two to speak the truth one to speak and another to hear” has been the statement from
Ans:- Thoreau

Q 5. Thoreau was an inhabitant of
Ans:- America

Q 6. It is only people who take remarks too literally.
Ans:- stupid

Q 7. Good Manners come from having with others.
Ans:- sympathy

Q 8. J.C. Hill has written
Ans:- Good Manners

Q 9. The young man had no consideration for it until we got ill.
Ans:- population

Q 10. J.C. Hill wants to make life easy for elders
Ans:- adults

Q 11. J.C. Hill wants to …………. make life easy for elders.
Ans:- adults

Q 12. It is our responsibility to make ourselves—
Ans:- understood

Q 13. It is only …………. people who take remarks too literally.
Ans:- stupid

Q 14. The young man had no consideration for …………. until we got ill.
Ans:- population

Q 15. The strong and healthy young man used to ignore—
Ans:- old and weak people

Q 16. It is a bad manner to say …………… things about someone behind his back
Ans:- unpleasant

Q 17. The young man felt himself on ………………. of life.
Ans:- top

Q 18. We should not …………. a joke on the enables.
Ans:- crack

Q 19. The young man could move …………. after recovering from illness.
Ans:- slowly

Q 20. The disabled should not be by ………… us.
Ans:- mocked

Q 21. We should be careful and …………….. while speaking.
Ans:- attentive

Q 22. Who is the writer of ‘Good manners’.
Ans:- J.C. Hill

Q 23. The essay ‘Good Manners’ has been composed by—
Ans:- J.C.Hill

Q 24. J.C. Hill has written the essay-
Ans:- Good Manners

Q 25. It is not always easy in the company to speak-
Ans:- frankly

Q 26. ‘Good Manner’means-
Ans:- good behavior

Q 27. ‘It takes two to speak the truth-one to speak, and another to hear.’ This line has been taken from the essay-
Ans:- Good Manners

Q 28. Good manners come from-
Ans:- having sympathy with others

Q 29. ‘I expect to pass through this world but once.’ This line has been taken from the essay-
Ans:- Forgetting

Q 30. What is the best factor to produce good manners?
Ans:- sympathy

Q 31. ‘Good Manners’ is written by ………….
Ans:- J.C.Hill

Q 32. The strong and healthy young man used to ignore ………….
Ans:- old and weak people

Q 33. It is a bad manner to say………… things about someone behind his back.
Ans:- unpleasant

Q 34. Good manners come from having………… with others.
Ans:- sympathy

Q 35. The young man felt himself on ………… of life.
Ans:- top

Q 36. We are ………… and ………… creatures on earth.
Ans:- humble, small

Q 37. We should not ………… a joke on the unable.
Ans:- crack

Q 38. The young man could move …………… after recovering from illness.
Ans:- slowly

Q 39. The disabled should not be ………… by us.
Ans:- mocked

Q 40. All of us are ………… little things in a dangerous world.
Ans:- fragile

Q 41. Don’t call a person a pig, as it is a ………….
Ans:- bad manner

Q 42. You must never ………… your …………… keep it clean and pressed.
Ans:- neglect, uniform

Q 43. I should be ………… if you would turn the light off.
Ans:- grateful

Q 44. The picture of the ………… proved that people often make mistakes in their statements.
Ans:- bull-fight

Q 45. By understanding our own ………… we will possess good manners.
Ans:- sympathy

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment