I Have a Dream

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 4 I Have a Dream One Liner Question and Answer

I Have a Dream One Liner Question and Answer
I Have a Dream One Liner Question and Answer

I Have a Dream One Liner Question and Answer

Q 1. Martin Luther King, Jr. was assassinated on-
Ans:- April 4, 1968

Q 2. When did Martin Luther King, Jr. deliver his speech ‘I have a Dream’?
Ans:- On August 28, 1963

Q 3. Through his speech, the author supports the struggle of the-
Ans:- Negroes

Q 4. What is the phrase used by the author, talking about the difficulties, pain and suffering the people face when they raise voice against injustice and discrimination?
Ans:- Trials and tribulations

Q 5. If America becomes a great nation, it mustn’t overlook the problems of –,
Ans:- Negroes

Q 6. The pledge is to always go ahead on the path of-
Ans:- Freedom

Q 7. This pledge will be fulfilled only when the rights were given to-
Ans:- Negroes

Q 8. Who is the author of the prose piece, ‘I Have A Dream’?
Ans:- Martin Luther king

Q 9. Martin Luther King, Jr. was born in-
Ans:- 1929

Q 10. Martin Luther King, Jr. died in-
Ans:- 1968

Q 11. What was Martin Luther King, Jr. before becoming a civil rights activist?
Ans:- Baptist minister

Q 12. Martin Luther King, Jr. was influenced by which Indian leader?
Ans:- Gandhiji

Q 13. The slum area densely populated by an isolated community is marked by—
Ans:- ghetto

Q 14. King is regarded as one of the greatest—
Ans:- orators

Q 15. The author advocates—
Ans:- non-violent struggle

Q 16. Martin Luther King Jr. was born in-
Ans:- 1929

Q 17. Martin Luther King Jr. was assassinated on-
Ans:- April 4

Q 18. King was assassinated in—
Ans:- 1968

Q 19. Have a Dream’ is a speech delivered by King on—
Ans:- August 28, 1963

Q 20. America gave the Negro people—
Ans:- a bad cheque

Q 21. By the signing of the emancipation proclamation the hopes of the Negro population—
Ans:- remained unfulfilled

Q 22. To overlook the Negro, would he—
Ans:- fatal

Q 23. The Negroes made the pledge that they will always—
Ans:- march ahead

Q 24. How many times King repeats that ‘we cannot be satisfied’
Ans:- five times

Q 25. The word ‘momentous’ stands for—
Ans:- very important

Q 26. They had a dream that one day they would—
Ans:- get their rights

Q 27. Racial discrimination is against—
Ans:- human rights

Q 28. ‘I Have a Dream’ is written by —
Ans:- Martin Luther King, Jr.

Q 29. Martin Luther King, Jr. has written the lesson—
Ans:- I Have a Dream

Q 30. ‘I Have a Dream is a part of a speech delivered by —
Ans:- Martin Luther King, Jr.

Q 31. Martin Luther King, Jr. belonged to —
Ans:- The USA

Q 32. The condition of the …………appalling.
Ans:- Negroes

Q 33. ………… is sweltering with the heat of injustice and oppression.
Ans:- Mississippi

Q 34. …………. was a great orator.
Ans:- Martin Luther King, Jr.

Q 35. Martin Luther King, Jr. was a —
Ans:- Negro

Q 36. Nobel Prize for Peace was given to Martin Luther King, Jr. in —
Ans:- 1964

Q 37. Nigroes are the former …………. of America.
Ans:- slaves

Q 38. …………… is a desert state of the USA.
Ans:- Mississippi

Q 39. Martin Luther King, Jr. had children.
Ans:- four

Q 40. advocates non-violent struggle;
Ans:- Martin Luther King, Jr.

Q 41. Martin Luther King, Jr. loves the white —
Ans:- American

Q 42. Martin Luther King, Jr. was a —
Ans:- civil rights activists

Q 43. Martin Luther King, Jr. delivered his speech in Washington DC on August—
Ans:- 28,1963

Q 44. Martin Luther King, Jr. dislikes discrimination.
Ans:- racial

Q 45. ‘I Have a Dream is a speech delivered by —
Ans:- Martin Luther King, Jr.

Q 46. The ‘bank of justice’ is —
Ans:- bankrupt

Q 47. ……………. has given the Negro people a bad cheque which has come back marked insufficient fund!
Ans:- America

Q 48. Who is the author of the prose piece,’ I Have A Dream?
Ans:- Martin Luther King. Jr.

Q 49. The hope is that every valley should be exalted.
Ans:- dream

Q 50. In which year Martin Luther King, Jr. became the youngest person to receive the Nobel Prize?
Ans:- 1964

Q 51. It would be fatal for the nation to overlook the serious and urgent call of the……….
Ans:- moment

Q 52. Martin. Luther King, Jr. was assassinated on
Ans:- April 4, 1968

Q 53. Martin Luther King, Jr. was influenced by which Indian leader?
Ans:- Gandhiji

Q 54. Who was Martin Luther, King Jr- born?
Ans:- 1929

Q 55. What was Martin Luther King, Jr. before becoming a civil rights activist?
Ans:- Baptist minister

Q 56. When did Martin Luther King? Jr. dies
Ans:- 1968

Q 57. When did Martin Luther King, Jr. deliver his speech have a Dream’?
Ans:- On August 28, 1963

Q 58. If America becomes a great Nation, it mustn’t overlook the problem of
Ans:- Negroes

Q 59. This pledge will be fulfilled only when the fights were given to
Ans:- Negroes

Q 60. Through his speech, the author supports the struggle of the
Ans:- Negroes

Q 61. The pledge is to always go ahead on the path of
Ans:- freedom

Q 62. What is the phrase used by the author, talking about the difficulties, pain and suffering the people face when they raise voice against injustice and discrimination?
Ans:- trials and tribulations

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment