Ideas that have Helped Mankind

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 5 Ideas that have Helped Mankind One Liner Question and Answer

Ideas that have Helped Mankind One Liner Question and Answer
Ideas that have Helped Mankind One Liner Question and Answer

Ideas that have Helped Mankind One Liner Question and Answer

Q 1. The world ‘development’ is related to –
Ans:- Man

Q 2. For homo sapiens, survival was-
Ans:- Problem

Q 3. Long infancy was a biological advantage to-
Ans:- Mankind

Q 4. Utilization of what thing become a milestone in human progress?
Ans:- Fire

Q 5. The word ‘pictorial’ was related to the early man with-
Ans:- Writing

Q 6. Who progressed in course of time?
Ans:- Humans

Q 7. What taught us to be more friendly towards one another?
Ans:- Civilization

Q 8. Ideas pay the way for –
Ans:- Development

Q 9. The two broad categories of ideas that have helped mankind-
Ans:- Knowledge and technique

Q 10. Who is the author of the prose piece, ‘Ideas That Have Helped Mankind?
Ans:- Britanica Russelli

Q 11. When was Bertrand Russell born?
Ans:- 1872

Q 12. When did Russell die?
Ans:- 1970

Q 13. Bertrand Russell Belonged to-
Ans:- Britain

Q 14. When was Bertrand Russell awarded with Nobel Prize in literature?
Ans:- 1950

Q 15. We are able to get a variety of enjoyment due to –
Ans:- our intelligence

Q 16. We are more friendly –
Ans:- within the herd

Q 17. After language the second most important thing which helped mankind was –
Ans:- fire

Q 18. The taming of domestic animals made life –
Ans:- pleasanter

Q 19. ‘Ideas That Have Helped Mankind’ has been written by—
Ans:- Bertrand Russell

Q 20. Bertrand Russell died in—
Ans:- 1970

Q 21. Russell was awarded Nobel Prize for—
Ans:- literature

Q 22. The most indubitable respect in which ideas have helped mankind is—
Ans:- numbers

Q 23. Survival for homosapiens primarily was—
Ans:- a problem

Q 24. Birds die of hunger in large numbers—
Ans:- during winter

Q 25. During summer birds—
Ans:- forget this catastrophe

Q 26. Every human death by starvation is preceded by a long period of—
Ans:- anxiety

Q 27. Human beings suffer more due to their—
Ans:- intelligence

Q 28. Animals get pleasure from—
Ans:- None of these

Q 29. Bertrand Russell has written the lesson—
Ans:- Ideas That Have Helped Mankind

Q 30. Bertrand Russell was a philosopher and a —
Ans:- historian & mathematician

Q 31. The invention of ……………… was more important than the domestication of animals.
Ans:- agriculture

Q 32. Civilization taught us —
Ans:- To be more friendly towards others

Q 33. ………….. was also a commentator on a large variety of topics
Ans:- Bertrand Russell

Q 34. The last step was never taken.
Ans:- China

Q 35. would not help the corn to grow unless he was allowed to feast on the blood of children.
Ans:- Moloch

Q 36. Who is the author of the prose piece, ‘Ideas That Have Helped mankind’?
Ans:- Bertrand Russell

Q 37. For homo sapiens, survival was
Ans:- very easy

Q 38. Who progressed in course of time?
Ans:- humans

Q 39. Ideas gave the way for
Ans:- development

Q 40. The two broad categories of ideas that have helped mankind—
Ans:- concern & humanity

Q 41. Utilization of what thing became a milestone in human progress?
Ans:- fire

Q 42. The word ‘pictorial’ was related to the early man with
Ans:- writing

Q 43. What thought us to be more friendly towards one another?
Ans:- civilization

Q 44. When was Bertrand Russell awarded with Nobel Prize in literature?
Ans:- 1950

Q 45. Bertrand Russell belonged to
Ans:- Britain

Q 46. Long infancy was a biological advantage to
Ans:- mankind

Q 47. When was Bertrand Russell born?
Ans:- 1872

Q 48. When did Russell die?
Ans:- 1970

Q 49. The word ‘development’ is related to
Ans:- man

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment