If

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Poem 3 If One Liner Question and Answer

If One Liner Question and Answer
If One Liner Question and Answer

If One Liner Question and Answer

Q 1. ‘If the poem is composed by
Ans:- Rudyard Kipling

Q 2. Rudyard Kipling was given Nobel prize in
Ans:- 1907

Q 3. Rudyard Kipling was born in
Ans:- 1865

Q 4. ‘Triumph’ and ‘Disaster’ are called
Ans:- Imposter

Q 5. The Perfect example of a didactic poem
Ans:- If

Q 6. “And which is more you’ll be a man, my son” is the famous quote from the poem
Ans:- If

Q 7. The poem ‘If is ……….
Ans:- sonnet

Q 8. Journalism was the literary liking of
Ans:- Rudyard Kipling

Q 9. ‘If signifies
Ans:- doubts

Q 10. The poem If has been addressed to a
Ans:- son

Q 11. Rudyard Kipling passed away in
Ans:- 1936

Q 12. ‘Trimph’ and ‘Disaster’ are called —
Ans:- imposter

Q 13. The perfect example of a didactic poem is —
Ans:- If

Q 14. The poem ‘If is a —
Ans:- sonnet

Q 15. “And which is more you’ll be a man, my son” is the famous quote from the poem—
Ans:- If

Q 16. ‘If signifies—
Ans:- doubts

Q 17. The poem ‘If has been addressed to —
Ans:- son

Q 18. If is a …….. poem.
Ans:- didactic

Q 19. What should you do when all men doubt You?
Ans:- trust yourself

Q 20. Speaker of ‘If is a –
Ans:- father

Q 21. ‘On, being hated, don’t give way to hating’ is a line from the poem—
Ans:- If

Q 22. The poem ‘If is addressed to –
Ans:- the poet’s son

Q 23. Who wrote the poem ‘If?
Ans:- Rudyard Kipling

Q 24. ‘Iris a poem was written by-
Ans:- Rudyard Kipling

Q 25. Rudyard Kipling has written the poem-
Ans:- If

Q 26. Rudyard Kipling was born in-
Ans:- Bombay

Q 27. The poem ‘If is like a piece of instruction which father is giving to his-
Ans:- son

Q 28. In the poem ‘If Rudyard Kipling advises us to have-
Ans:- patience

Q 29. Rudyard Kipling advises us we must-
Ans:- speak die truth

Q 30. The poem ‘If teaches us some moral lessons to develop our-
Ans:- personal character

Q 31. According to Rudyard Kipling, if we are hated by others, we should-
Ans:- hate others

Q 32. ‘If is a ……….
Ans:- poem

Q 33. ‘IF is written by …………
Ans:- Rudyard Kipling

Q 34. Who is giving direction to whom in If?
Ans:- father to son

Q 35. Who are the impostors?
Ans:- Triumph and Disaster

Q 36. IF is a ………. poem.
Ans:- didactic

Q 37. Triumph and disaster are two ……… situations of life.
Ans:- opposite

Q 38. What should you do when all men doubt you?
Ans:- trust yourself

Q 39. If the son would follow all the advice and instructions, his son would become ………….
Ans:- a complete man.

Q 40. Speaker of ‘If’ is a ……………
Ans:- father

Q 41. ‘Or being hated, don’t give way to hating’ …………. is a line from the poem?
Ans:- If

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment