Macavity : The Mystery Cat

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 7 Macavity The Mystery Cat One Liner Question and Answer

Macavity The Mystery Cat One Liner Question and Answer
Macavity: The Mystery Cat One Liner Question and Answer

Macavity The Mystery Cat One Liner Question and Answer

Q 1. ‘Macavity: The Mystery Cat’ is written by-
Ans:- T.S. Eliot

Q 2. T.S. Eliot was born in-
Ans:- 1888

Q 3. T.S. Eliot died in-
Ans:- 1965

Q 4. Macavity is-
Ans:- Tall and thin

Q 5. Macavity a defy or disobey or challenge-
Ans:- The law

Q 6. Macavity is-
Ans:- A cat

Q 7. T.S. Eliot got Nobel Prize for literature in-
Ans:- 1948

Q 8. Macavity: The Mystery Cat is a-
Ans:- Light poem

Q 9. Macavity’s powers of levitation would make a stare.
Ans:- fakir

Q 12th 2021 Bihar Board English Q 10. Macavity is outward—
Ans:- respectable

Q 11. Macavity’s footprints are not found in any ……….. of Scotland yard.
Ans:- file

Q 12. According to Eliot, Macavity is the ……….. of Crime.
Ans:- Napoleon

Q 13. Who has composed the poem, ‘Macavity: The Mystery Cat’? ‘
Ans:- T.S. Eliot

Q 14. Eliot was awarded the Nobel Prize for literature in —
Ans:- 1948

Q 15. Eliot belonged to ……….. century.
Ans:- 20th

Q 16. Eliot was a—
Ans:- poet, verse dramatist, critic

Q 17. ‘Macavity: the Mystery Cat’ is a ……… poem.
Ans:- humorous

Q 18. Macavity is the ……….. of Scotland Yard.
Ans:- bafflement

Q 19. T.S. Eliot has written the poem—
Ans:- Macavity: The Mystery Cat

Q 20. ……….. is a master of criminals.
Ans:- Monkey

Q 21. Macavity is called
Ans:- The Hidden Paw

Q 22. Macavity is the settlement of—
Ans:- Scotland

Q 23. …………. is tall and thin,
Ans:- Macavity

Q 24. Macavity is a —
Ans:- Cat

Q 25. Mungojerrie and Griddlebone are also—
Ans:- Cats

Q 26. Macavity is an —
Ans:- outlaw

Q 27. Macavity is full of –
Ans:- happiness

Q 28. Macavity disappears from the place of theft before the reach ………… there.
Ans:- Police

Q 29. ‘He’s is broken every human law’ is taken from—
Ans:- Macavity: The Mystery Cat

Q 30. ‘And when the foreign office find a Treaty’s gone astray’ is written by—
Ans:- T.S. Eliot

Q 31. Macavity can defy or challenge-
Ans:- The law

Q 32. ‘Macavity: The Mystery Cat’ is written by-
Ans:- T.S. Eliot

Q 33. T.S. Eliot died in-
Ans:- 1965

Q 34. Macavity is-
Ans:- Tall and thin

Q 35. T.S. Eliot was born in-
Ans:- 1888

Q 36. Macavity is-
Ans:- A Cat

Q 37. T.S. Eliot Nobel Prize Literature is-
Ans:- 1948

Q 38. Macavity: The Mystery Cat is a-
Ans:- Light poem

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment