My Grandmother’s House

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 10 My Grandmothers House One Liner Question and Answer

My Grandmother’s House One Liner Question and Answer
My Grandmother’s House One Liner Question and Answer

My Grandmothers House One Liner Question and Answer

Q 1. My Grandmother’s House is written by –
Ans:- Kamala Das

Q 2. Kamala Das was born on-
Ans:- April 31, 1934

Q 3. What moved freely in the silent house?
Ans:- Snakes

Q 4. Who’s death the speaker says-
Ans:- Her grandmother

Q 5. Kamala Das, poet, and short-story writer has earned a respectable place in both English and-
Ans:- Malayalam

Q 6. Autobiography of Kamla Das was published in-
Ans:- 1976

Q 7. The speaker where once was loved, the house belonged to her-
Ans:- Grandmother

Q 8. Kamala Das was born in …………….
Ans:- 1934

Q 9. Which figure of speech has been used in ‘My Grandmother’s House’?
Ans:- simile

Q 10. The speaker of ‘My Grandmother’s House’ is proud of—
Ans:- her grandmother’s house

Q 11. When did the speaker of ‘My Grandmother’s House’ live with her grandmother?
Ans:- during her childhood

Q 12. ‘My Grandmother’s House’ published in —
Ans:- 1965

Q 13. ‘My Grandmother’s House’ is —
Ans:- a lyric

Q 14. During her childhood, the speaker of ‘My Grandmother’s House’ lived with her —
Ans:- grandmother

Q 15. ‘My Grandmother’s House’ published in —
Ans:- ‘Summer in Calcutta’

Q 16. Who was composed the poem? ‘Mv Grandmother’s House’?
Ans:- Kamala Das

Q 17. Who is the speaker in ‘My Grandmother’s House’?
Ans:- Kamala Das

Q 18. Kamala Das has written the poem —
Ans:- My Grandmother’s House

Q 19. Kamala Das is an ………….. Poetess.
Ans:- Indian

Q 20. Kamala Das is talking about her …………. who is dead now.
Ans:- grandmother

Q 21. Kamala Das remembers the happy days spent in the sweet company of her—
Ans:- grandmother

Q 22. She noticed a ……………….. behind the door of the bedroom.
Ans:- cat

Q 23. The house went into silence due to the death of the ………….
Ans:- woman

Q 24. ‘My Grandmother’s House’ is an ………….. poem by Kamala Das.
Ans:- autobiographical

Q 25. The poetess in ‘The Grand Mother’s House’ begs at …. doors.
Ans:- stranger’s

Q 26. ‘There is a house now far away from where once I received love’ ……………… is from the poem—
Ans:- My Grand mother’s House

Q 27. ‘Behind my bedroom’s door like a brooding’ is written by—
Ans:- Kamala Das

Q 28. My Grandmother’s House is written by-
Ans:- Kamala Das

Q 29. Kamala Das was born on-
Ans:- April 31, 1934

Q 30. What moved freely in the silent house?
Ans:- Snakes

Q 31. Autobiography of Kamala Das was published in-
Ans:- 1976

Q 32. Who’s death the speaker says-
Ans:- Her grandmother

Q 33. The speaker where once was loved, the house belonged to her-
Ans:- Father

Q 34. Kamala Das, poet, and short-story writer has earned a respectable place in both English and-
Ans:- Malayalam

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment