Now the leaves are falling fast

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 3 Now the leaves are falling fast One Liner Question and Answer

Now the leaves are falling fast One Liner Question and Answer
Now the leaves are falling fast One Liner Question and Answer

Now the leaves are falling fast One Liner Question and Answer

Q 1. Who is the poet of ‘Now the Leaves Are Falling Fast’?
Ans:- W.H. Auden

Q 2. W.H. Auden was born in ?
Ans:- 1907

Q 3. W.H. Auden died in?
Ans:- 1973

Q 4. The prams are-
Ans:- Rolling

Q 5. Who disturbs the ‘real delight’ of the ageing persons-
Ans:- Whispering neighbours

Q 6. W.H. Auden won the Pulitzer Prize in the year?
Ans:- 1948

Q 7. What is falling fast?
Ans:- Leaves

Q 8. In the second line of the poem, Now The Leaves Are Falling Fast’ ‘Nurse’ stands for—
Ans:- a tree

Q 9. In the poem, ‘Now The Leaves Are Falling Fast’ ‘Whispering neighbours’ stand for—
Ans:- agents of death

Q 10. ‘Trolls’ mentioned in the poem, ‘Now The Leaves are Falling Fast’ are mythological creatures.
Ans:- Scandinavian

Q 11. ‘Now the Leaves are Falling Fast’ is a poem. Ans:- a pessimistic-cum-optimistic

Q 12. Who has composed the poem, Now The Leaves Are Falling Fast’?
Ans:- W.H. Auden

Q 13. Auden won the Pulitzer prize in—
Ans:- 1948

Q 14. For Auden poetry was—
Ans:- a serious game

Q 15. Auden was—
Ans:- a poet, a verse dramatist, a serious game

Q 16. ‘Now The Leaves are Falling’ is
Ans:- a lyric

Q 17. ‘Now The Leaves Are Falling Fast the ………….. frustration inherent in human life.
Ans:- enacts

Q 18. W.H. Auden has written the poem—
Ans:- W.H. Auden

Q 19. The prams are —
Ans:- rolling

Q 20. The travellers are we beings, moving towards our death.
Ans:- human

Q 21. Human life is no better than —
Ans:- death

Q 22. The leaves are falling —
Ans:- fast

Q 23. Trees shed their leaves in —
Ans:- autumn

Q 24. The ………….. has become dumb to see the leafless trees.
Ans:- nightingale

Q 25. ……………….. waterfall could bless the travellers passing through that way.
Ans:- White

Q 26. The falling of ………….. refers to the speedy arrival of death.
Ans:- leaves

Q 27. The ………….. of death are the whispering neighbour.
Ans:- messenger

Q 28. ‘Whispering neighbours left and right’ is a line from the poem—
Ans:- Now the Leaves Are falling Fast

Q 29. ‘Nurse’s flowers will not last is a line written by—
Ans:- W.H. Auden

Q 30. Who is the poet of ‘Now The Leaves Are Falling Fast?
Ans:- W. H. Auden

Q 31. The prams were……….
Ans:- rolling

Q 32. W. H. Auden was born in ?
Ans:- 1907

Q 33. W.H. Auden died in?
Ans:- 1973

Q 34. W. H. Auden won the Pulitzer prize in
Ans:- 1948

Q 35. The travellers are the persons. Ans:- old

Q 36. Travellers will be blessed with the
Ans:- waterfall

Q 37. Diseases make human life………. Ans:- miserable

Q 38. The leaves were fast
Ans:- falling

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment