Ode to Autumn

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 4 Ode to Autumn One Liner Question and Answer

Ode to Autumn One Liner Question and Answer
Ode to Autumn One Liner Question and Answer

Ode to Autumn One Liner Question and Answer

Q 1. ‘Ode to Autumn’ is written by-
Ans:- John Keats

Q 2. ‘Ode To Autumn’ is a-
Ans:- Poetry

Q 3. ‘Ode to Autumn is a poem of-
Ans:- Nature

Q 4. John Keats died in the year-
Ans:- 1821

Q 5. John Keats was born in-
Ans:- 1795

Q 6. Autumn starts after the departure of-
Ans:- Winter

Q 7. New leaves and fruits grow on trees in-
Ans:- Winter

Q 8. ……….. twitter in the sky?
Ans:- Swallows

Q 9. Autumn is the close friend of the maturing-
Ans:- Sun

Q 10. Who has composed the poem, ‘Ode To Autumn?
Ans:- Keats

Q 11. ‘Ode To Autumn’ is written in—
Ans:- September 1819

Q 12. ‘Ode To Autumn is—
Ans:- an ode

Q 13. In ‘Ode to Autumn Keats deals with in detail.
Ans:- Autumn

Q 14. ‘Ode To Autumn’ consists of —
Ans:- three stanzas

Q 15. The theme of Autumn is –
Ans:- fulfilment/maturity

Q 16. Keats was………. poet.
Ans:- a romantic

Q 17. Who called ‘Ode To Autumn’Keats’ most satisfying of all the odes?
Ans:- Arthur Compton-Rickett.

Q 18. Each stanza of ‘Ode To Autumn’ consists
Ans:- 11 lines

Q 19. Who has been personified in ‘Ode To Autumn?
Ans:- Autumn

Q 20. John Keats has written the poem
Ans:- Ode To Autumn

Q 21. Autumn is a season of mellow
Ans:- fruitfulness

Q 22. Autumn starts with the departure of the …………… season.
Ans:- summer

Q 23. ……….. was a great lover of nature.
Ans:- John Keats

Q 24. In ……….. new leaves and fruits come out on trees.
Ans:- autumn

Q 25. And gathering swallows twitter in the skies’ is taken from
Ans:- ode to Autumn

Q 26. Season of mists and mellow fruitfulness’ is written by
Ans:- John Keats

Q 27. ‘Ode To Autumn’ is written by-
Ans:- John Keats

Q 28. John Keats died to the year-
Ans:- 1821

Q 29. ‘Ode to Autumn is a-
Ans:- Poetry

Q 30. John Keats was born in-
Ans:- 1795

Q 31. ‘Ode to Autumn is a poem of-
Ans:- Nature

Q 32. Autumn is the close friend of the maturing-
Ans:- Sun

Q 33. ………….. twitter in the sky?
Ans:- Swallows

Q 34. New leaves and fruits grow on trees in-
Ans:- Autumn

Q 35. Autumn starts after the departure of-
Ans:- Summer

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment