On Letter Writing

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Chapter 4 On Letter Writing One Liner Question and Answer

On Letter Writing One Liner Question and Answer
On Letter Writing One Liner Question and Answer

On Letter Writing One Liner Question and Answer

Q 1. A.G. Gardiner has written-
Ans:- On Letter writing

Q 2. ‘On Letter writing’ has been adapted from
Ans:- Words and Ideas

Q 3. The importance of letter writing has been focussed in the chapter
Ans:- On letter writing

Q 4. Bill and Sam are
Ans:- Soldiers

Q 5. “I write to you because I have nothing to do. I finish because I have nothing to say” is a statement by
Ans:- Horace Walpole

Q 6. What is considered a lost art
Ans:- Letter writing

Q 7. Horace Walpole, Byron, Lamb, and the Carlyles are famous for their
Ans:- immortal letters

Q 8. What has been killed by the penny post and modern hurry
Ans:- Letter writing

Q 9. ‘On Letter Writing’ is written by ………….
Ans:- A.G. Gardiner

Q 10. Keats is supposed to be a master of
Ans:- Letter writing

Q 11. The telegraph, the telephone, and the typewriter have completed the destruction of the art of
Ans:- letter writing

Q 12. Sam and Bill are the chief characters in the chapter of
Ans:- On Letter writing

Q 13. ‘On Letter Writing’ has been taken from—
Ans:- Words and Ideas

Q 14. Sam and Bill are the chief characters in the chapter of—
Ans:- On Letter Writing

Q 15. Bill and Sam are —
Ans:- soldiers

Q 16. ‘What is considered as lost?
Ans:- letter writing

Q 17. What has been killed by the penny post and modern hurry?
Ans:- letter writing

Q 18. The telegraph, the telephone, and the typewriter have completed the destruction of the art of—
Ans:- letter writing

Q 19. No doubt, letter writing is these days a—
Ans:- the lost art

Q 20. Who was the victim of cold?
Ans:- Aunt Jane

Q 21. One should be ……….. and not abstract while writing a letter?
Ans:- personal

Q 22. He was …………. because I didn’t write to him.
Ans:- offended

Q 23. Will they ………….. the cost of the postage?
Ans:- bear

Q 24. Horace Walpole, Byron, Lamb, and the Carlyles are famous for their—
Ans:- immortal letters

Q 25. Letter writing was done more carefully in the —
Ans:- Past

Q 26. People have difficulty in writing letters due to lack of –
Ans:- self-expression

Q 27. ‘On Letter Writing’ is written by-
Ans:- A.G Gardiner

Q 28. A.G Gardiner has written the essay-
Ans:- With the Photographer

Q 29. The author, A.G Gardiner was born in-
Ans:- England

Q 30. Gardiner begins his essay ‘On Letter Writing’ by reporting the conversation of two-
Ans:- brothers

Q 31. In the essay ‘On Letter Writing’ two brothers are-
Ans:- Bill and Sam

Q 32. Jim was the uncle of-
Ans:- Bill and Sam

Q 33. “I shall be back at the camp tonight, and I’ll write to everyone tomorrow.” This line has been taken from the essay-
Ans:- On Letter writing

Q 34. The author is a fellow passenger of –
Ans:- Bill

Q 35. George is the brother of—
Ans:- Byron

Q 36. George and his wife liked in –
Ans:- America

Q 37. ‘On Letter-Writing’ is written by ………….
Ans:- A.G. Gardiner

Q 38. Letters are written by Cowper, Horace Walpole. Byron, Lamb, and Carlyle could be called as ……….
Ans:- immortal

Q 39. The two soldiers looked like
Ans:- brothers

Q 40. No doubt, letter writing is nowadays a
Ans:- the lost art

Q 41. ………… was the victim of cold.
Ans:- Aunt Jane

Q 42. ……….. told Bill not to forget to write a letter.
Ans:- Sam

Q 43. Sam said ………… ‘It’s a read job’?
Ans:- ruefully

Q 44. The dalesmen of Lakeland, a century ago used to dodge …………….
Ans:- the postal charge

Q 45. One should be …………. and not abstract while writing a letter.
Ans:- personal

Q 46. ………….. post and ……………. hurry has made letter-writing a lost art.
Ans:- penny, modem

Q 47. You can …………. fish if you put yourself over it.
Ans:- preserve

Q 48. He was …………. because I didn’t write to him.
Ans:- offended

Q 49. He …………. that the had stolen the watch.
Ans:- confessed

Q 50. Will they …………… cost of the postage?
Ans:- bear

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment