Robin

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Chapter 6 Robin One Liner Question and Answer

Robin One Liner Question and Answer
Robin One Liner Question and Answer

Robin One Liner Question and Answer

Q 1. Which type of story is ‘Robin’?
Ans:- Adventurous

Q 2. The story ‘Robin’ is written by-
Ans:- Jim Corbett

Q 3. When trained to hunt, Robin first of all hunted a-
Ans:- Peafowl

Q 4. The author of ‘Robin’ Was also successful and very experienced-
Ans:- Hunter

Q 5. The central character of this story is-
Ans:- Robin

Q 6. A wounded animal could be-
Ans:- More dangerous

Q 7. The seller of Robin told the author that it belonged to the race/breed of-
Ans:- Spaniel

Q 8. Robin was earlier named by his seller as-
Ans:- Pincha

Q 9. What was expected for Robin to track a leopard’s or a tiger’s from the hunter-author?
Ans:- Pugmarks

Q 10. The author had purchased Robin for-
Ans:- Fifteen rupees

Q 11. The writer purchased Robin for
Ans:- 15 rupees

Q 12. The writer of Robin was also successful and very experienced
Ans:- hunter

Q 13. The first name of Robin was
Ans:- pinch

Q 14. Pinch’s father was –
Ans:- keen gun dog

Q 15. A wounded animal is –
Ans:- more dangerous

Q 16. Robin used to track leopard’s or tigers—
Ans:- pugmarks

Q 17. The central character of Robin is —
Ans:- Robin

Q 18. The writer picked up the pup, paying for it, in a —
Ans:- cold morning

Q 19. Tne story ‘Robin’ is written by-
Ans:- Jim Corbett

Q 20. Jim Corbett has written-
Ans:- Robin

Q 21. Who is the hero of the story ‘Robin’?
Ans:- a dog

Q 22. Pinch’s father was a ………….
Ans:- keen gun dog

Q 23. Robin is written by …………….
Ans:- Jim Corbett

Q 24. A wounded animal is
Ans:- more dangerous

Q 25. The writer purchased Robin for …………
Ans:- 15 rupees

Q 26. The writer of Robin was also successful and very experienced.
Ans:- hunter

Q 27. Robin was a ……………
Ans:- Spaniel

Q 28. shepherd First name of Robin was ………….
Ans:- Pincha

Q 29. Robin used to track a leopard or tigers………….
Ans:- pugmarks

Q 30. The central or main character of Robin ………….
Ans:- Robin

Q 31. The writer picked up the pup, paying for it, in a …………
Ans:- cold morning

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment