Snake

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 9 Snake One Liner Question and Answer

Snake One Liner Question and Answer
Snake One Liner Question and Answer

Snake One Liner Question and Answer

Q 1. ‘SNAKE’ is written by-
Ans:- D.H. Lawrence

Q 2. David H. Lawrence was born in-
Ans:- 1885

Q 3. David H. Lawrence died in-
Ans:- 1930

Q 4. The speaker confesses that he-
Ans:- Liked the snake

Q 5. The snake looked at the speaker-
Ans:- Vaguely

Q 6. In Sicily, black snakes are considered-
Ans:- Innocent

Q 7. The colour of the snake in the poem is-
Ans:- Black

Q 8. The speaker met the snake near the-
Ans:- Water-trough

Q 9. The phrase ‘a king of exile’ in the poem ‘Snake’ stands for—
Ans:- the snake

Q 10. After hitting the snake with a log the speaker of the Poem ‘Snake’ wants to —
Ans:- expiate

Q 11. The snake came to the poet’s water-through on a day.
Ans:- hot

Q 12. In …………….. according to the poem ‘Snake’ black snakes are considered innocent.
Ans:- Sicily

Q 13. The speaker in the poem ‘Snake’ hits the snake with—
Ans:- a log

Q 14. The speaker of the poem ‘Snake’ compares the snake with the sea – albatross of –
Ans:- The Ancient Mariner

Q 15. Who was composed the poem ‘Snake’?
Ans:- D.H. Lawrence

Q 16. D.H. Lawrence was—
Ans:- a fiction writer

Q 17. In the poem, ‘Snake’ Lawrence denounces the artificialities of ………….. life.
Ans:- modern

Q 18. Who is the speaker in the poem, ‘Snake’?
Ans:- D.H. Lawrence

Q 19. D.H. Lawrence has written the poem –
Ans:- Snake

Q 20. A snake appears on a trough of the ……………. to sip water.
Ans:- poet

Q 21. A ……………. came to D.H. Lawrence’s water trough.
Ans:- snake

Q 22. The poet had gone to the water trough to drink
Ans:- water

Q 23. The poet compares the snake to a ………… bird, albatross.
Ans:- sea

Q 24. The snake seemed like an in ……………. exile.
Ans:- king

Q 25. A ……………. is mentioned in the poem ‘Snake’.
Ans:- carbo tree

Q 26. The poet was wearing …………….
Ans:- pyjama

Q 27. The snake met the poet near his water
Ans:- trough

Q 28. The speaker had a desire to talk to
Ans:- snake

Q 29. The snake looked at the poet
Ans:- vaguely

Q 30. ‘The voice of my education said to me He must be killed; these lines are taken from—
Ans:- Snake

Q 31. ‘He lifted his head from his drinking, as cattle do’ is written by—
Ans:- D.H. Lawrence

Q 32. The colour of the snake is-
Ans:- Black

Q 33. The speaker confesses that he-
Ans:- Liked the snake

Q 34. ‘SNAKE’is written by-
Ans:- D.H. Lawrence

Q 35. In Sicily, black snakes are considered-
Ans:- Venomous

Q 36. David H. Lawrence was born in-
Ans:- 1885

Q 37. David H. Lawrence died in-
Ans:- 1930

Q 38. The snake looked at the speaker-
Ans:- Vaguely

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment