Song of Myself

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 2 Song of Myself One Liner Question and Answer

Song of Myself One Liner Question and Answer
Song of Myself One Liner Question and Answer

Song of Myself One Liner Question and Answer

Q 1. Who is the poet of ‘Song of Myself?
Ans:- Walt Whitman

Q 2. Walt Whitman was born in-
Ans:- 1819

Q 3. Walt Whitman died in-
Ans:- 1892

Q 4. What does the poet observe in summer?
Ans:- Spike of grass

Q 5. Who is the speaker in this poem?
Ans:- The poet himself

Q 6. The poet enjoys himself and sings for-
Ans:- Self

Q 7. What does the poet discard?
Ans:- Nature’s beauty

Q 8. ‘Leaves of Grass’ a collection of poetry, known for its free rhythms is written by-
Ans:- Walt Whitman

Q 9. How many times the word ‘you’ has been used in ‘Song of Myself’ (‘I Celebrate Myself)?
Ans:- twice

Q 10. The word, ‘schools stand for. in ‘Song of Myself (‘I Celebrate Myself).
Ans:- systems of thought

Q 11. Who has composed the poem ‘Song of Myself?
Ans:- Walt Whitman

Q 12. Whitman was ………… poet.
Ans:- an American

Q 13. Whitman was born in—
Ans:- 1819

Q 14. Whitman died in—
Ans:- 1892

Q 15. ‘Song of Myself is—
Ans:- a lyric

Q 16. The opening section of’Song of Myself is entitled has—
Ans:- ‘I Celebrated Myself

Q 17. Who is the speaker in ‘Song of Myself (‘I Celebrate Myself)?
Ans:- Walt Whitman

Q 18. According to ‘Song of Myself (‘I Celebrate Myself) the speaker is a great lover of—
Ans:- Nature

Q 19. Walt Whitman has written the poem—
Ans:- Song of Myself

Q 20. Walt Whitman is years old.
Ans:- 35

Q 21. ‘Hoping to cease not till death’ is a line from ………….
Ans:- Fire-Hymn

Q 22. ’I celebrate myself and sing myself is written by –
Ans:- Walt Whitman

Q 23. I in the first line of the poem ‘Song of Myself is the poet—
Ans:- Walt Whitman

Q 24. In the Poem ‘Song of Myself the poet for himself.
Ans:- sings

Q 25. ‘And what I assume you shall assume’ is taken from the poem—
Ans:- Song of Myself

Q 26. ‘I harbor for good or bad is written by —
Ans:- Walt Whitman

Q 27. Who is the poet of ‘Song of Myself?
Ans:- Walt Whitman

Q 28. Who is the speaker in this poem?
Ans:- the poet himself

Q 29. Walt Whitman was born in
Ans:- 1819

Q 30. What does the poet discard?
Ans:- nature’s beauty

Q 31. ‘Leaves of Grass’ a collection of poetry, known for its free rhythms is written by
Ans:- Walt Whitman

Q 32. The poet observes in summer
Ans:- spike of grass

Q 33. The poet enjoys himself and sings for
Ans:- himself

Q 34. Walt Whitman died in
Ans:- 1892

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment