Sweetest Love I do not Goe

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 1 Sweetest Love I do not Goe One Liner Question and Answer

Sweetest Love I do not Goe One Liner Question and Answer
Sweetest Love I do not Goe One Liner Question and Answer

Sweetest Love I do not Goe One Liner Question and Answer

Q 1. John Done was born in-
Ans:- 1570

Q 2. John died in-
Ans:- 1631

Q 3. John Donne was the pioneer of a new kind of lyrical and satirical verse called-
Ans:- Metaphysical

Q 4. The poet intends to go on a longer Journey than-
Ans:- Sun

Sweetest Love I Do Not Goe Objective Q Pdf Download 12th English Bihar Board Q 5. Man’s power is-
Ans:- Weak

Q 6. Whom the poet loves so intensely that he wants to come back soon-
Ans:- Beloved

Q 7. Who is the poet of ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’-
Ans:- John Donne

Q 8. Doune presents himself in ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ in—
Ans:- the first person singular number

Q 9. ‘Sweetest Love, ‘I Do Not Goe’ is—
Ans:- a love poem

Q 10. Donne is well-known for his—
Ans:- songs and sonnets, satires, sermons

Q 11. ln the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ ‘dye’ stands for—
Ans:- to die

Q 12. ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ may be compared with Shakespeare’s—
Ans:- ‘The Marriage of True Minds’

Q 13. Who has composed the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’?
Ans:- John Donne

Q 14. John Donne was the pioneer of—
Ans:- Metaphysical poetry

Q 15. ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ is—
Ans:- a lyric

Q 16. ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ has been addressed to—
Ans:- Donne’s wife

Q 17. The occasion of the poem, ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’ is Donne’s—
Ans:- continental trip

Q 18. John Donne has written the poem—
Ans:- Sweetest Love I Do Not Goe

Q 19. The poet in Sweetest Love I Do Not Goe is his beloved.
Ans:- sad for

Q 20. John Donne is going to ……….. leaving his wife behind.
Ans:- Germany

Q 21. John Donne thinks that is certain.
Ans:- death

Q 22. John Donne wants to go away because he is not tired of his
Ans:- beloved

Q 23. The poet (John Donne) is better than the —
Ans:- sun

Q 24. John Donne feels that a ………….. is very hopeless.
Ans:- man

Q 25. ………… has been described as a metaphysical poet
Ans:- T.S. Eliot

Q 26. wants to gladly accept death.
Ans:- John Donne

Q 27. John Donne had seen the sun setting night.
Ans:- yesterday

Q 28. The poet of ‘Sweetest Love, I Do Not Goe’
Ans:- John Donne

Q 29. Whom the poet loves so intensely that he wants to come back soon?
Ans:- beloved

Q 30. John Donne was born in
Ans:- 1572

Q 31. Man’s power is
Ans:- weak

Q 32. John Donne was the pioneer of a new kind of lyrical and satirical verse called
Ans:- Metaphysical

Q 33. The poet intends to go on a longer journey than
Ans:- sun

Q 34. John Donne died in
Ans:- 1631

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment