The Artist

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Chapter 6 The Artist One Liner Question and Answer

The Artist One Liner Question and Answer
The Artist One Liner Question and Answer

The Artist One Liner Question and Answer

Q 1. Who has written the prose piece ‘The Artist’?
Ans:- Shiga Naoya

Q 2. Who is the main character of ‘The Artist’?
Ans:- Seibei

Q 3. Seibei was interested in gourds-
Ans:- Passionately

Q 4. ‘What a splendid gourd !’ thought Seibei, but actually it was-
Ans:- Old man’s bald head

Q 5. After realizing his mistake what did Seibei do all the way home?
Ans:- Laughed

Q 6. How old was Seibei?
Ans:- Twelve years

Q 7. Thirteen years After classes what would Seibei usually do?
Ans:- Wandered in town looking for gourds

Q 8. At the agricultural show, last spring, which type of gourd was displayed?
Ans:- Bakin

Q 9. The old woman possessed a stall of-
Ans:- Fruits

Q 10. How much the curio-deals had to pay for the gourd in the end?
Ans:- Fifty yen

Q 11. When was Shiga Naoya born?
Ans:- 1883

Q 12. When did Shiga Naoya die?
Ans:- 1971

Q 13. Seibei often went out to buy himself-
Ans:- Gourds

Q 14. Seibei lived in-
Ans:- Harbour town

Q 15. What would Seibei apply to get rid of the unpleasant gourd smell?
Ans:- Tea-leaves

Q 16. Which type of gourd did Seibei like?
Ans:- Even and symmetrical

Q 17. The teacher, who caught Seibi doing with a gourd in the class—
Ans:- punished him

Q 18. The teacher made complain against Seibi to his-
Ans:- Mother

Q 19. ‘The Artist’ is—
Ans:- a short story

Q 20. Who has written the story
Ans:- S. Naoya

Q 21. Shiga Naoya was born in-
Ans:- 1883

Q 22. Shiga Naoya died in—
Ans:- 1971

Q 23. He was a celebrated Japanese—
Ans:- short story writer

Q 24. Seibei was—
Ans:- an artist

Q 25. Seibi’s parents knew that he often bought himself—
Ans:- gourds

Q 26. Seibi lived in a—
Ans:- harbor town

Q 27. One could walk from one end of the town to another in—
Ans:- twenty minutes

Q 28. Seibi knew every place that sold—
Ans:- gourds

Q 29. One day Seibi found a peculiar gourd at the shop of an old woman, which cost him—
Ans:- ten sen

Q 30. He used to bore a neat hole in the—
Ans:- top of the gourd

Q 31. He made the hole to extract—
Ans:- seeds

Q 32. Whenever Seibi passed through the market, he searched for the—
Ans:- gourds

Q 33. Shiga Naoya has written the story—
Ans:- The Artist

Q 34. Seibei was a twelve years old …………….. boy.
Ans:- Japanese

Q 35. Seibei was a …………….. Japanese boy.
Ans:- twelve years old

Q 36. Seibei’s hobby was collecting of —
Ans:- gourds

Q 37. Seibei was passionately interested in —
Ans:- gourds

Q 38. Shiga Naoya is a …………….. writer.
Ans:- Japanese

Q 39. One day Seibei was caught red-handed by his …………… teacher.
Ans:- Ethics

Q 40. Seibei bought a …………… inch gourd from an old woman.
Ans:- five

Q 41. The teacher became very-very …………… with Seibei for neglecting his studies.
Ans:- angry

Q 42. Seibei reads at …………… school.
Ans:- Primary

Q 43. Seibei got gourds for a few—
Ans:- sen

Q 44. One must admire the inherent qualities in the —
Ans:- children

Q 45. The price of the five inches gourds is —
Ans:- ten sen

Q 46. Seibei’s father worked at …………… shop.
Ans:- carpenter’s

Q 47. …………… was selling dried persimmons and oranges.
Ans:- An old woman

Q 48. The porter sold the gourd of Seibei for —
Ans:- 50 yen

Q 49. …………… is a short story.
Ans:- The Artist

Q 50. Seibei’s hobby of collecting gourd made his teacher—
Ans:- displeased

Q 51. Seibei’s parents know that he often went out to buy himself—
Ans:- gourds

Q 52. The curio-dealer sold the gourd to a wealthy collecter for yen.
Ans:- 600

Q 53. Seibei often went out to buy himself-
Ans:- gourds

Q 54. What would Seibei apply to get rid of the unpleasant gourd smell?
Ans:- tea-leaves

Q 55. Which type of gourd did Seibei like?
Ans:- even and symmetrical

Q 56. Who has written the prose piece ‘The Artist’?
Ans:- Shiga Naoya

Q 57. When was Shiga Naoya born?
Ans:- 1883

Q 58. When did Shiga Naoya die?
Ans:- 1971

Q 59. Who is the main character of ‘The Artist’?
Ans:- Seibei

Q 60. After realizing his mistake what did Seibei do all the way home?
Ans:- laughed

Q 61. After classes what would Seibei usually do?
Ans:- wandered in town looking for gourds

Q 62. Seibei was interested in gourds
Ans:- passionately

Q 63. ‘What a splendid gourd!’ thought Seibi but actually, it was
Ans:- old man’s bald head

Q 64. How much the curio-dealer had to pay for the gourd in the end?
Ans:- fifty yen

Q 65. At the agricultural show, last spring, which type of gourd was displayed?
Ans:- Bakin

Q 66. How old was Seibei ?
Ans:- twelve years

Q 67. The old women possessed a stall of
Ans:- fruits

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment