The Daffodils

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Poem 1 The Daffodils One Liner Question and Answer

The Daffodils One Liner Question and Answer
The Daffodils One Liner Question and Answer

The Daffodils One Liner Question and Answer

Q 1. ‘The Daffodils’ is a poem written by
Ans:- William Wordsworth

Q 2. William Wordsworth has written the poem
Ans:- The Daffodils

Q 3. ‘Flash upon that inward eye’ has been taken from the poem
Ans:- The Daffodils

Q 4. “The Daffodils” can be called
Ans:- Psycho-analytical poem

Q 5. Living relationship between man and nature is narrated in the poem
Ans:- The Daffodils

Q 6. Natural beauty is the theme of
Ans:- The Daffodils

Q 7. “I wandered lonely as a cloud that floats on high o’er vales and hills” is an excerpt of the poem
Ans:- The Daffodils

Q 8. Who wondered like a lonely cloud?
Ans:- the poet

Q 9. Where were the daffodils?
Ans:- by the side of lake

Q 10. What has been compared to the stars?
Ans:- the golden daffodils

Q 11. Who were fluttering and dancing in the breeze?
Ans:- daffodils

Q 12. Whom did the daffodils outdo?
Ans:- waves in the lake

Q 13. The colour of the daffodils is—
Ans:- golden

Q 14. ‘Flash upon that inward eye’ has been taken from the poem—
Ans:- The Daffodils

Q 15. Natural beauty is the theme of —
Ans:- The Daffodils

Q 16. Wordsworth saw a host of daffodils beside the—
Ans:- lake

Q 17. Who wrote the poem ‘The Daffodils’?
Ans:- William Wordsworth

Q 18. The poet saw ………….. daffodils at a glance.
Ans:- nearly ten thousand

Q 19. The poem ‘The Daffodils’ is written by-
Ans:- William Wordsworth

Q 20. William Wordsworth has written the poem-
Ans:- The Daffodils

Q 21. ‘The waves, behind them danced’ is a line from-
Ans:- The Daffodils

Q 22. William wordsworth was born in
Ans:- England

Q 23. William Wordsworth was a great poet of-
Ans:- Nature

Q 24. In the Poem ‘The Daffodils’ the poet has discribed the beauty of-
Ans:- nature

Q 25. ‘I wandered lonely as a cloud’ is a line taken from the Poem –
Ans:- The Daffodils

Q 26. William Wordsworth saw a large number of-
Ans:- flowers

Q 27. The Daffodils is written by …………
Ans:- William Wordsworth

Q 28. ‘Beside the lake, beneath the trees, Fluttering and dancing in the breeze’. These lines are from the poem ……….
Ans:- The Daffodils

Q 29. Who wondered like a lonely cloud ?
Ans:- The poet

Q 30. Where were the daffodils ?
Ans:- by the side of lake

Q 31. Whom did the daffodils outdo ?
Ans:- waves in the lake

Q 32. About which jocund company is the poet referring ?
Ans:- of daffodils

Q 33. What is been compared to the stars ?
Ans:- the golden daffodils

Q 34. Which wealth is referred to by the poet ?
Ans:- happy memories of the daffodils

Q 35. Who were fluttering and dancing in the breeze ?
Ans:- daffodils

Q 36. The colour of the daffodils are
Ans:- golden

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment