The Lake Isle of Innisfree

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Poem 4 The Lake Isle of Innisfree One Liner Question and Answer

The Lake Isle of Innisfree One Liner Question and Answer
The Lake Isle of Innisfree One Liner Question and Answer

The Lake Isle of Innisfree One Liner Question and Answer

Q 1. Who has composed the poem “The Lake Isle of Innisfree”?
Ans:- W.B. Yeats

Q 2. W.B. Yeats was born in
Ans:- 1865

Q 3. W.B. Yeats passed away in
Ans:- 1939

Q 4. The ‘I’ in this poem is
Ans:- W.B. Yeats

Q 5. “And live alone in the bee-loud glade” is taken from
Ans:- The lake Isle of Innisfree

Q 6. Linnet is a
Ans:- small songbird

Q 7. Mental peace can be felt at
Ans:- Innisfree

Q 8. “Lake water lapping with low sounds by the shore” is heard by
Ans:- the poet himself

Q 9. Innisfree is
Ans:- a small lake

Q 10. Innisfree is situated at
Ans:- Ireland

Q 11. W. B. Yeats was born in —
Ans:- 1865

Q 12. The ‘I’ in this poem is —
Ans:- W.B. Yeats

Q 13. Innisfree is small—
Ans:- lake

Q 14. Innisfree is situated at —
Ans:- Ireland

Q 15. Mental peace can be felt at
Ans:- Innisfree

Q 16. Linnet is a —
Ans:- small songbird

Q 17. ‘And live alone in the bee-loud glade’ is taken from the poem—
Ans:- The Lake Isle of Innisfree

Q 18. “Lake water lapping with low sounds by the shore” is heard by—
Ans:- die poet himself

Q 19. In Innisfree, is morning, the poet hears the ……………. sings.
Ans:- cricket

Q 20. The poet wants to go for peace in —
Ans:- Innisfree

Q 21. The was ……………. covered in the veils.
Ans:- morning

Q 22. …………. bean rows will I have there.
Ans:- nine

Q 23. The poet wants to go back to Innisfree because of—
Ans:- die fond memories of the place

Q 24. Who wrote the poem ‘The Lake Isle of Innisfree’?
Ans:- W.B. Yeats

Q 25. The poem ‘The Lake Isle of Innisfree’ is written by-
Ans:- W.B. Yeasts

Q 26. W.B. Yeats has written the poem-
Ans:- The Lake Isle of Innisfree

Q 27. ‘The Lake Isle of Innisfree’ is a beautiful poem of –
Ans:- peace and beauty

Q 28. Innisfree is a small lake island in-
Ans:- Ireland

Q 29. W.B. Yeats was a-
Ans:- lyrical poet

Q 30. At Innisfree, the poet wants to build a-
Ans:- small cabin

Q 31. W.B. Yeats wants to go to-
Ans:- Innisfree

Q 32. According to W.B. Yeats, life at Innisfree is full of-
Ans:- peace

Q 33. ‘And evening full of the linnet’s wings’ is a line taken from the poem-
Ans:- The Lake Isle of Innisfree

Q 34. W.B. Yeats feels that city life is full of-
Ans:- tension and choas

Q 35. ‘The Lake Isle of Innisfree’ is written by ………….
Ans:- W. B. Yeats

Q 36. The poet wants to go for peace in ……………
Ans:- Innisfree

Q 37. The …………… was lapping with low sounds.
Ans:- lake’s water

Q 38. The ………. was covered in the veils.
Ans:- morning

Q 39. The most distinguished representative poet of Irish literary revival
Ans:- Rudyard Kipling

Q 40. ‘And I shall have some peace there, for peace comes dropping slow’ is a line from the poem …………
Ans:- The Lake Isle of Innisfree

Q 41. The poet plaiis to build a ……… in Innisfree.
Ans:- Cabin

Q 42. In ………… Innisfree was an actual place.
Ans:- Ireland

Q 43. bean rows will I have there.
Ans:- nine

Q 44. In Innisfree, in the morning, the poet hears the …… sings
Ans:- cricket

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment