The Soldier

Bihar Board 12th English 100 Marks Objective Answers Poem 6 The Soldier One Liner Question and Answer

The Soldier One Liner Question and Answer
The Soldier One Liner Question and Answer

The Soldier One Liner Question and Answer

Q 1. Soldier’ is written by-
Ans:- Rupert Brooke

Q 2. The Soldier’ is a-
Ans:- War poem

Q 3. Rupert Brooke was born in-
Ans:- 1887

Q 4. Rupert Brooke died in the year-
Ans:- 1915

Q 5. The word ‘English’ is used in the poem for how many times?
Ans:- Two

Q 6. The word ‘England’ is used in the poem for how many times?
Ans:- Four

Q 7. Rupert Brooke is remembered as a-
Ans:- War poet

Q 8. The poet expresses his indebtedness to-
Ans:- England

Q 9. The Soldier’ is —
Ans:- a sonnet

Q 10. ‘The Soldier’ is a poem.
Ans:- a patriotic

Q 11. ‘The Soldier’ deals with—
Ans:- England

Q 12. The term ‘concealed’ stands for ……… in ‘The Soldier’.
Ans:- hidden

Q 13. According to ‘The Soldier’ England has given her natives her flowers —
Ans:- to love

Q 14. Who has composed the poem The Soldier?
Ans:- Rupert Brooke

Q 15. Rupert Brooke was born in –
Ans:- 1887

Q 16. Rupert Brooke was died in —
Ans:- 1915

Q 17. Rupert Brooke is remembered as a —
Ans:- War poet

Q 18. Brooke inspired patriotism in the ………………. phase of the First World War.
Ans:- early

Q 19. Rupert Brooke has written the poem—
Ans:- The Soldier

Q 20. The Soldier is a …………. poem.
Ans:- war

Q 21. The images and praises of ………… run through both the stanzas.
Ans:- England

Q 22. The place where the soldier would be buried should be treated as part of …………… after his death.
Ans:- England

Q 23. The speaker of the poem ‘The soldier’ is a —
Ans:- soldier

Q 24. The poem …………… is a patriotic poem.
Ans:- The Soldier

Q 25. Rupert Brooke speaks in the guise of an …………… soldier.
Ans:- English

Q 26. The poem …………… is a sonnet.
Ans:- The Soldier

Q 27. The speaker is not afraid of—
Ans:- death

Q 28. The dust stands for the ……………
Ans:- soldier

Q 29. The poet in ‘Ther Soldier’ is depicting the miseries of—
Ans:- war

Q 30. A sonnet is a poem of …………… lines.
Ans:- 14

Q 31. ‘It I should die, think only, this my me’ is taken from—
Ans:- The Soldier

Q 32. ‘A pulse in the eternal mind, no less’ is written by—
Ans:- Rupert Brooke

Q 33. Rupert Brooke died in the year-
Ans:- 1915

Q 34. The soldiers are written by-
Ans:- Rupert Brooke

Q 35. The Word ‘English’ is used in the poem for how many times?
Ans:- Two

Q 36. Rupert Brooke is remembered as a-
Ans:- War poet

Q 37. ‘The Soldier’ is-
Ans:- War poem

Q 38. The poet expresses his indebtedness to-
Ans:- England

Q 39. Rupert Brooke was born in-
Ans:- 1887

Q 40. The word England’ is used in the poem for how many times?
Ans:- Four

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment