The Soldier

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Answers Poem 7 The Soldier One Liner Question and Answer

The Soldier One Liner Question and Answer
The Soldier One Liner Question and Answer

The Soldier One Liner Question and Answer

Q 1. The poem, “The soldier” is composed by
Ans:- Rupert Brooke

Q 2. ‘The Soldier’ poem appeared in the year
Ans:- 1915

Q 3. ‘Richer dust’ refers to
Ans:- the soldier’s body

Q 4. How many times does the poet uses ‘England’ English in the poem
Ans:- six

Q 5. The valuable dust of the poet’s body is the dust of
Ans:- England

Q 6. Virtues of a true soldier have been depicted by
Ans:- Rupert Brooke

Q 7. ‘A pulse in the eternal mind’ is an excerpt of
Ans:- The Soldier

Q 8. ‘Idealistic patriotism’ is the essence of
Ans:- The Soldier

Q 9. ‘The soldier is an example of
Ans:- Klonnet

Q 10. Rupert Brooke was born in
Ans:- England

Q 11. ‘The soldier’ is an example of —
Ans:- sonnet

Q 12. ‘Richer dust’ refers to —
Ans:- the soldier’s body

Q 13. How many times does the poet use ‘England’ in the poem?
Ans:- six

Q 14. The valuable dust of the poet’s body in the dust of—
Ans:- England

Q 15. Virtues of a true soldier have been depicted by—
Ans:- None of these

Q 16. ‘A pulse in the eternal mind’ has been taken from the poem—
Ans:- The Soldier

Q 17. Rupert Brooke is famous as a —
Ans:- war poet

Q 18. The rich earth where the soldier dies, he concealed of —
Ans:- dust

Q 19. Who wrote the poem ‘The Soldier’?
Ans:- Rupert Brooke

Q 20. Rupert Brooke has written the poem-
Ans:- The Soldier

Q 21. The poem ‘The Soldier’ is a-
Ans:- patriotic poem

Q 22. The poet, Rupert Brooke was born in-
Ans:- England

Q 23. Rupert Brooke took active part in-
Ans:- the first world war

Q 24. The poem ‘The Soldier’ shows the poet’s deep love of-
Ans:- his motherland

Q 25. In his sonnet ‘The Soldier’ the poet describes the feelings of an-
Ans:- English soldier

Q 26. Rupert Brooke wants to die in a-
Ans:- battlefield

Q 27. ‘If I should die, think only this of me’ is a line taken from the poem-
Ans:- The Soldier

Q 28. ‘The Soldier’ is a……….
Ans:- poem

Q 29. ‘The Soldier’ is written by ……….
Ans:- Rupert Brooke

Q 30. ‘The Soldier’ was written in the time of ………….
Ans:- war

Q 31. In that rich earth richer dust……………
Ans:- concealed

Q 32. ………….. feelings are presented in the poem, ‘The Soldier.
Ans:- patriotic

Q 33. The rich earth where the soldier dies, be concealed of ……………
Ans:- dust

Q 34. Rupert Brooke being a poet was also a …………
Ans:- soldier

Q 35. Rupert Brooke is famous as a ………….
Ans:- war poet

Q 36. ‘The Soldier’ was written and published during …………
Ans:- World War-I

Q 37. The poet says that if he dies in a foreign land, that part of the land will be forever of
Ans:- England

Some Important Links
Facebook Instagram
Twitter YouTube
Telegram Sanskar Vidya

Welcome, all of you to sanskarvidya.com, which is a very popular educational website in India (Educational Blog). The goal of this website is to connect all the people with education.

Share with:

Leave a Comment